سبزیجـات و میوه‌جـات شسـته نشـده، یخـی که از آب آلوده تهیـه شده و شـنا کردن در آب آلـوده می‌تواند شخص را آلوده کند.

وبا افزون بر سرعت بالای ابتلا، سرایت و مرگ و میر، دارای جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیز هست.

در دو تا پنج درصد بیماران اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بوست یا گاهی بوی ماهی می‌دهد.

در بیماران مبتلا به وبا، اسهال آبکی با دفعات اجابت مزاج زیاد می‌تواند به کمبود آب و املاح بدن منجر شود و در صورتی که آب و املاح از دست رفته بسرعت جبران نشود، موجب مرگ بیمار خواهد شد. استفاده از آب و غذای آلوده، مهم‌ترین راه ابتلا به این بیماری است.

تعدادی از مبتلایان علامتی ندارند و تنها عامل بیماری‌زا را با خود انتقال می‌دهند. به این افراد حاملین سالم گفته می‌شود. حاملین سالم تا هشت روز قادر به پخش عامل بیماری‌زا هستند.

البسه آلوده در محیط مرطوب چند روز تا چند هفته، مخازن آب تا دو هفته و آب دریا تا چهار روز عامل وبا را با خود حمل کرده و منتشر می‌کند. افرادی که مبتلا شده و جان سالم به در می‌برند تا یک ماه قادر به انتقال عامل بیماری‌زا به دیگران هستند.

مراقبت از افرادی که از نظر خوردن و آشامیدن با بیمار در تماس بوده‌اند تا پنج روز بعد از تماس، توصیه می‌شود.

به منظور تشخیص وبا، باید از مدفوع بیمار نمونه‌گیری کرد و آن را برای شناسایی عامل میکروبی به آزمایشگاه داد...

برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده متن چاپی در روزنامه جام اینجا کلیک کنید.